Filter

Reset
 
  • Diner

Witloofrolletjes met kaas en ham

Amaaai ik zou dit echt iedere dag kunnen eten! Dit is toch echt de ideale ovenschotel voor op een koude winterdag. Benieuwd hoe ik deze oervlaamse klassieker klaarmaak? Check dan hier het recept!

50minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 6 stronken witloof
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 handjes geraspte kaas
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 snufje zout en peper
  • 6 sneetjes gekookte ham
  • 600 ml melk
  • 40 g meel
  • 1 kg aardappelen

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet vervolgens af.
  2. Maak ondertussen de witlof stronken schoon. Verkruimel het bouillonblokje in een pan met water en kook er de stronken in gaar.
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Schep het witlof uit de bouillon en laat goed uitlekken op een propere keukenhanddoek. Bewaar het kookvocht.
  5. Rol de stronkjes in de ham en leg ze in een ovenschaal.
  6. Giet de melk met enkele lepels van het kookvocht in een pannetje. Breng aan de kook. Roer het meel door de melk zodat het helemaal opgelost is. Blijf roeren tot de saus bindt.
  7. Meng van het vuur af ¾ van de geraspte kaas erdoor. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Giet de saus over het witloof en bestrooi met de rest van de kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill.
  9. Stamp ondertussen de gekookte aardappelen met nog een scheutje melk, een snuf nootmuskaat, peper en zout tot puree.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de puree.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *