Voorgerecht

Kipspiesjes met chimichurridip

Chimichurrikruiden zijn supertasty in een dip, deze kruiden komen uit de Argentijnse keuken. Benieuwd welke ingrediënten ik nog aan de dip toevoegde? Check dan snel het recept hieronder! 

Ingrediënten:

  • 200 g kipfilet
  • Satéstokjes
  • Snuf peper, zout en paprikapoeder
  • 1 el olijfolie om de kip in te bakken
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el chimichurri kruiden
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie voor de dip
  • 2 el water
  • 4 takjes fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Snijd kleine blokjes van de kipfilet en kruid met peper, zout en de paprikapoeder, rijg vervolgens de kipblokjes op de satéstokjes
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kipspiesjes kort gaan
  3. Pel en snipper de sjalot en het teentje look. Meng de chimichurri kruiden met de sjalot en look. Voeg er de rodewijnazijn, olijfolie, water en peterselie aan toe en roer goed door
  4. Serveer de kipspiesjes met de dip

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *