Voorgerecht

Groentechips met avocadodip

De zoete smaak van de groentechips is heerlijk in combinatie met de iets zuurdere smaak van de avocadodip, zou jij dit gerechtje serveren bij een apéro?

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • 1 rode biet
  • Olijfolie (in sprayvorm is handig)
  • Peper, zout en paprikapoeder
  • 2 avocado’s
  • Jonge ui
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el zure room

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier
  2. Snijd de groente in dunne schijfjes met een scherp mesje of mandoline. Dep ze droog met een vel keukenrol en verspreid ze over de bakplaat
  3. Smeer de plakjes groente licht in met een beetje olie en bestrooi ze vervolgens met de kruiden.
  4. Bak de groentechips in het midden van de oven in 20-25 minuten knapperig
  5. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd in blokjes
  6. Snijd een takje jonge ui in ringetjes
  7. Voeg de avocadoblokjes samen met het sap van de halve limoen, de jonge ui ringetjes en een snuf peper en zout in een kom, roer de zure room er onderdoor
  8. Serveer de chips op een schaaltje samen met de avocadodip

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *