Voorgerecht

Groene gazpacho

Een gazpacho is een perfecte apéro bij warm weer! Benieuwd welke ingrediënten deze koude soep juist bevat? Check dan dit recept en probeer hem vervolgens zeker uit.

Ingrediënten voor 6 glaasjes:

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 teentjes look
  • 1 appel
  • 1 sjalotje
  • 2 handjes basilicum
  • 1 handje munt
  • Sap van 1 limoen
  • 250 ml water
  • Snuf peper en zout
  • Blender

Bereiding:

  1. Maak de komkommer en appel schoon, snijd ze in grove stukken en gooi ze in de blender (bewaar eventueel nog een kwartje van de appel voor de afwerking)
  2. Snipper de knoflook en het sjalotje en voeg deze toe aan de blender
  3. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en voeg de avocado toe aan de blender
  4. Blend de groenten en de appel glad met de munt, basilicum, het limoensap, water en breng vervolgens op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep nog wat te dik is
  5. Zet de soep tot gebruik in de koelkast
  6. Schep de gazpacho in kommetjes en werk af met een blad munt en een schijfje appel

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *