Voorgerecht

Gegrilde meloen met prosciuttoham

De zoete meloen samen met zoute Italiaanse ham, match made in heaven! Heerlijke als aperetiefhapje om je volledige in de Italiaanse sferen te wanen!! Ik maakte deze klassieker nog net iets specialer door de meloen te grillen. En ik moet zeggen, wat was dat een topidee! Zorg er wel voor dat je meloen niet te rijp is, doordat de meloen verder ‘rijpt’ op de grill/bbq zou hij te zacht kunnen worden.

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 1 galiameloen
  • 4 sneetjes prosciuttoham
  • 1 handje rucola
  • Een contactgrill, grillpan of bbq

Bereiding:

  1. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Snij ze in 8 gelijke plakjes.
  2. Leg de meloenplakken schuin met het vruchtvlees op de grill. Elke kant zo’n 7-tal minuten tot er duidelijke grill-lijntjes ontstaan.
  3. Maak van de ham mooie roosjes
  4. Serveer de meloen met de hamroosjes en enkele blaadjes rucola

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *