Voorgerecht

Aperitiefhapje kerst

Gevulde tomaten met broccoli, ricotta en pesto.

Ingrediënten:

  • 15 middelgrote tomaatjes (wij gebruikten de toma’rito van Stoffels tomaten)
  • 150 gram ricotta
  • 1 halve broccoli
  • 1 tl pesto

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook vervolgens de broccoli totdat deze beetgaar zijn.
  2. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  3. Snijd het bovenste topje van de tomaten en hol ze uit met een klein eierlepeltje.
  4. Voeg de gekookte broccoli samen met de ricotta en pesto toe in een mengkom en pureer het geheel.
  5. Vul de tomaten met het mengsel.
  6. Plaats de tomaten recht in een ovenschaal en zet ze een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *