Filter

Reset
 
  • Diner

Vispannetje in de oven

Wist je dat zelf een vispannetje maken helemaal niet moeilijk is? Eenvoudig, maar het ziet er toch mega culinair uit! Ideaal toch?

70minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauw
  • 200 g zalm
  • 200 g grijze garnalen
  • 100 g champignons
  • 1/2 stengel prei
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el margarine
  • 200 ml visfumet
  • 1 el bloem
  • 150 ml melk
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • 40 g geraspte kaas

Snelle, gemakkelijke en voedzame recepten?

Recepten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de wortelen, champignons en prei schoon. Snijd de groenten in fijne stukken.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de groenten gaar.
  4. Verwarm vervolgens de boter in een andere pan. Voeg de bloem hieraan toe en roer totdat je brokjes hebt. Dan voeg je meteen de visfumet en melk toe. Breng de saus al roerend aan de koek tot ze volledig ingedikt is.
  5. Snijd de zalm en kabeljauw in hapklare stukken.
  6. Bedek de bodem van je ovenschaal met de groenten, hierop verdeel je de stukken vis en garnalen. Vervolgens giet je de saus over de vis. Kruid met nog een snuf peper en zout.
  7. Besprenkel met wat citroensap en strooi er vervolgens de geraspte kaas over.
  8. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
  9. Haal uit de oven en werk eventueel af met enkele takjes verse peterselie. Serveer warm.

Wekelijkse anti-dieet tips van Celien in jouw mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *