Snacks,  Voorgerecht

Tortillachips met tomatensalsa en guacamole

Zelf tortillachips met dipjes maken, een heel stuk gezonder en super easy peasy!! Perfect voor op een vrijdagavond om de werkweek mee af te sluiten, try it en geniet ervan! 

Ingrediënten voor de tortillachips:

  • 3 vellen volkoren tortilla’s
  • oven

Ingrediënten voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • snuf chilivlokken
  • Snufje peper en zout
  • Half limoentje
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje look

Ingrediënten voor de tomatensalsa:

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 teentje look
  • 1 jalapeno (groen) of rode peper
  • 1 klein sjalotje
  • sap van 1 limoen
  • handje verse koriander

Bereiding tortillachips:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier
  2. Snijd de tortilla’s in 8 taartpunten
  3. Verdeel de chips over de bakplaten
  4. Zet de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig

Bereiding guacamole:

  1. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Pers het limoentje uit boven het avocadomengsel 
  2. Snijd het sjalotje en de tomaat in fijne stukjes en pers de look. Voeg dit toe aan de guacamole
  3. Breng de guacamole op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken 

Bereiding tomatensalsa:

  1. Pers het teentje look en versnipper het sjalotje
  2. Snij het pepertje fijn en verwijder de zaadjes
  3. Pers de limoen uit en hak de koriander grof 
  4. Doe alle gesneden ingrediënten samen met de tomatenblokjes in een kommetje en roer goed dooréén

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *