Dinner,  Snacks

Selfmade naanbrood & tzatziki

Naanbrood

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 400 gr volkoren bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 gr griekse yoghurt
  • snufje peper en zout
  • grillpan
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve olijfolie) samen en kneed het deeg soepel tot het elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
  2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  3. Rol ieder stuk uit tot een plat brood, voorkom dat het blijft plakken door wat bloem of een bakpapier onder het deeg te leggen.
  4. Laat de grillpan goed heet worden zonder olijfolie.
  5. Leg een lapje deeg in een hete grillpan en bestrijk met een beetje olijfolie.
  6. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai om.
  7. Nadat je de andere kant ook een minuut of 2-3 gegrild hebt, is het brood klaar.

Tzatziki

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 200 g griekse yoghurt 0%
  • peper en zout
  • 1 halve citroen

Bereiding:

  1. Schil en rasp de komkommer.
  2. Doe de rasp in een vergiet en laat goed uitlekken
  3. Pers de look
  4. Schep de yoghurt in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor
  5. Hoe langer je de tzatziki in de koelkast laat staan, hoe beter alle smaken zich kunnen intrekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *