Gebak & dessert,  Snacks

Popcorn

Dat de popcorn uit de winkel of cinema niet zo heel gezond is, is voor jullie geen verrassing meer denk ik! Daarom probeerde ik voor jullie dit receptje uit zonder een vetstof te gebruiken. Benieuwd of nog op zoek naar een verantwoorde vrijdagavondsnack? Lees dan zeker verder!

Ingrediënten voor 2 kommetjes:

  • 100 g popcorn maïs (ik gebruikte deze van Delhaize)
  • Topping naar keuze (snufje zout, of kaneel, gesmolten chocolade, zoetstof, kokosrasp,…)

Bereiding:

  1. Verwarm een braad – of koekenpan (zonder vetstof!) op een laag vuur
  2. Strooi de maïskorrels in de pan en sluit af met een deksel
  3. Nu heb je even geduld nodig, schud de pan af en toe. De maïskorrels beginnen vanzelf te poppen
  4. Wacht niet te lang als er nog een paar ongepopt zijn, anders kunnen de anderen verbranden
  5. Verdeel de popcorn over de kommetjes en serveer met een topping naar keuze

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *