Snacks

Cheesecake squares

Speciaal voor jullie een gezonde variant van een cheesecake, veel bakplezier!! Ingrediënten: 400 gr roomkaas light400 gr magere Franse kwark of platte kaas1 tl vanille aroma2 eieren1 el maïzena2 el zoetstof 150 gr frambozen (diepvries, ontdooid)2 el...

Tortillachips met tomatensalsa en guacamole

Zelf tortillachips met dipjes maken, een heel stuk gezonder en super easy peasy!! Perfect voor op een vrijdagavond om de werkweek mee af te sluiten, try it en geniet ervan!  Ingrediënten voor de tortillachips: 3 vellen volkoren tortilla’soven Ingrediënten voor...

Banaanontbijt

Mega simpel én lekker ontbijtje met een banaan en alle toppings die je zelf maar wenst! Ingrediënten voor 1 bordje: 1 banaanMagere franse kwarkToppings naar keuze, ik nam frambozen, blauwe bessen, gepofte tarwe, zadenmix, kokosschilfers en een tl aardbeienconfituur...

Gegrilde meloen met prosciuttoham

De zoete meloen samen met zoute Italiaanse ham, match made in heaven! Heerlijke als aperetiefhapje om je volledige in de Italiaanse sferen te wanen!! Ik maakte deze klassieker nog net iets specialer door de meloen te grillen. En ik moet zeggen, wat was dat een...

Bananenbrood met courgette

Ik ben helemaal fan van deze variant van bananenbrood. De courgette maak de ‘cake’ lekker smeuïg en je krijgt groente binnen zonder ze te proeven! Je kunt de plakjes verpakken en bewaren voor 3-4 dagen in de koelkast en voor 2-3 maanden in de vriezer. TRY IT!!...

Banaanpralines

Heerlijke snack voor bij warm weer! Haal ze 5 min voor snacken uit de vriezer, anders zijn ze wel heel hard. Tip: ook leuk te variëren met topping bovenop de chocolade, bv kokosschaafselSucces!! Ingrediënten voor 6 pralines: 1 banaan (niet te rijp)Pindakaas (100%...

Gezondere versie appelflap

Een heerlijke vulling van appel, kaneel, honing en enkele rozijnen in een krokant jasje van filodeeg. Ingrediënten voor 6 personen: 10 vellen filodeeg (gelijkvormige vierkanten)2 appels1 el kaneel50 g rozijnen1 el honing1 el olijfolie of je kan ook een spray...

Popcorn

Dat de popcorn uit de winkel of cinema niet zo heel gezond is, is voor jullie geen verrassing meer denk ik! Daarom probeerde ik voor jullie dit receptje uit zonder een vetstof te gebruiken. Benieuwd of nog op zoek naar een verantwoorde vrijdagavondsnack? Lees dan...

Healthy appelcake

Appelcake, een klassieker die vaak veel suiker en vet bevat. Wil je een gezondere versie? Dan is dit recept iets voor jou. In deze appelcake maakte ik geen gebruik van suiker en vetstof. Ik gebruikte in de plaats appelmoes, dat zorgt voor een lekker zoete smaak....

Broodpudding

Je kent het wel, het moment waarop je alleen nog maar overrijpe bananen hebt. Vroeger zou ik altijd hebben weg gegooid, nu maak ik er heerlijke dingen mee zoals deze broodpudding. Ideaal als tussendoortje of late night snack! Ingrediënten: Oud (volkoren) brood...

Frambozenconfituur met chiazaden

Deze frambozenconfituur is zonder suiker gemaakt. Ik gebruikte de suikervervanger Zusto om het toch een zoete smaak te geven. Zusto bevat minder calorieën dan suiker en heeft dezelfde zoetkracht. Je kan het online bestellen. Ik gebruik het altijd voor bijvoorbeeld...

Kwarktaart

Kwarktaart met frambozencoulis. Een licht dessertje waardoor je niet met een overvol gevoel van tafel gaat (als je natuurlijk niet te veel van deze taart eet omdat je hem zo lekker vindt :p) Ingrediënten voor 1 taart: 8 gelatineblaadjes 750 gram kwark (ik gebruikte...

Bananenbrood

Je kent het wel, de moment waarop je thuis enkel nog overrijpe bananen hebt liggen. Wel, vroeger gooide ik ze maar gewoon weg, tot ik op andere blogs zag wat je er allemaal mee kunt maken. Gedaan met voedselverspilling en hellooo lekker bananenbrood. Bananenbrood...

Havermout – banaan wafeltjes

Ingrediënten voor 6 a 7 wafels: 2 rijpe bananen80 g havermout150 ml halfvolle melk (of sojamelk of een andere melkvervanger)2 theelepels bakpoeder5 soeplepels volkoren tarwebloem 1 ei Bereidingswijze Laat het wafelijzer voorverwarmen. Prak de banaan zo fijn...