Gebak & dessert,  Snacks

Kwarkcake met bosbessen

Voor deze cake kocht ik eens een pakje. Ik heb het recept wat aangepast en enkele ingrediënten zoals citroen en bosbessen aan toegevoegd. Probeer hem zeker uit want hij is lekker luchtig en vol van smaak ondanks ik geen boter gebruikte.

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans Kwarkcake (minder suiker)
  • 200 g magere kwark
  • 20 ml water
  • 2 eieren
  • 250 g bosbessen (diepvries)
  • 1 el citroensap
  • Cakevorm + 1 vel bakpapier
  • Mixer + beslagkom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de kwark in een beslagkom en voeg het water, de cakemix, citroensap en de eieren in één keer toe. Mix het geheel tot een glad beslag
  3. Voeg de bosbessen toe aan het mengsel
  4. Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, knip bij waar nodig
  5. Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *