Gebak & dessert,  Snacks

Healthy appelcake

Appelcake, een klassieker die vaak veel suiker en vet bevat. Wil je een gezondere versie? Dan is dit recept iets voor jou. In deze appelcake maakte ik geen gebruik van suiker en vetstof. Ik gebruikte in de plaats appelmoes, dat zorgt voor een lekker zoete smaak.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 200 gr appelmoes (ongezoete)
  • 3 eieren
  • 150 gr volkoren bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el zusto
  • 2 tl kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr noten 
  • 1 appel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de appelmoes met de eieren.
  3. Voeg het volkoren bloem, het bakpoeder, zusto en de kaneel toe en mix dit er kort doorheen.
  4. Hak de noten grof en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel dit samen met de rozijnen door het cakebeslag.
  5. Vet een cakevorm in met bakspray of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 30 à 40 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Check in tussentijd zeker af en toe te oven, omdat elke oven anders is qua timing!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *