Gebak & dessert,  Snacks

Gezondere versie appelflap

Een heerlijke vulling van appel, kaneel, honing en enkele rozijnen in een krokant jasje van filodeeg.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 10 vellen filodeeg (gelijkvormige vierkanten)
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 50 g rozijnen
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie of je kan ook een spray gebruiken

Bereiding:

  1. Laat het filodeeg eerst even ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Schil de appels en snijd ze in fijne stukjes. Doe deze in een kom en voeg, de kaneel, de rozijnen en 1 el honing toe. Meng goed door elkaar
  4. Zorg ervoor dat je 10 gelijke stukken filodeeg hebt in een vierkante vorm
  5. Leg 2 vellen op elkaar. Leg hierop een beetje van het appelmengsel en vouw de vellen tot een driehoek (zie instructies instagram). Doe dit ook met de rest van het filodeeg
  6. Besprenkel de appelflappen met een beetje olijfolie
  7. Bak de appelflappen in 10-15 minuten goudbruin in de oven 

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *