Snacks

Chocoladetaart met framboosvulling

​Tegen een lekker stuk chocoladetaart zeg ik zeker geen nee! Deze variant gemaakt van zoete aardappel is om duimen en vingers van af te likken. Dus deze moet zeker en vast op je 'to bake' lijstje!   ​Ingrediënten:  2 zoete aardappelen  3 eieren...

Panna cotta met kokos en passievrucht 

​Ben je nog op zoek naar een fris dessert dat niet te zwaar valt? ​​Dan is deze 'Panna cotta met kokos en passievrucht' het ideale dessert. Klaar in 10 minuten en je kunt het perfect de dag van te voren klaarmaken! Ingrediënten: 50 ml room50 ml kokosmelk1...

Samosa’s met pompoen en kerriedip

Ingrediënten: 2 grote volkoren tortilla’s200 gram pompoenblokjes200 gram bloemkoolrijst75 gram kipblokjesEnkele takjes verse koriander1 eetlepel currypasta2 eetlepels bloem2 eetlepels water2 eetlepels melk1 eetlepel olijfolie100 milliliter natuuryoghurtSnuf peper...

Sticky sportsbar

Ingrediënten voor een 8-tal bars: Voor de bodem: 90 gram pecannoten35 gram kokosrasp75 gram medjool dadels  Voor de vulling: 100 gram medjool dadels150 ml halfvolle melk2 el maïzena1 tl vanille-extract75 gram pecannoten Bereiding: Onpit de medjool dadels.Mix...

Appelnacho’s

Ingrediënten: 1 appel1 handje blauwe bessen1 tl kaneel1 el granola1 el natuuryoghurt1 tl pindakaas  Bereiding: Was de appel en snijd in fijne schijfjes.Leg de appelschijfjes in cirkels in je bord.Bestrooi met kaneel, de blauwe bessen en granola.Top af met...

Pruimengalette

Ingrediënten: 50 gram amandelmeel150 gram havermout1 ei3 eetlepels maïzena1 theelepel bakpoeder60 gram vloeibare boter3 pruimen 1 eetlepel honing1 theelepel kaneel Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C.Begin met het deeg: maal eerst de havermout fijn tot...

Strawberry mocktail

Ingrediënten 1 glaasje: 75 g aardbeien⅙  limoen⅙  handje verse basilicum150 ml witte limonade Ijsblokjes Bereiding: Spoel de aardbeien goed af en verwijder de kroontjes.Doe de aardbeien samen met de blaadjes basilicum en het sap van 1 limoen in de...

Healthy cinnamonrolls

Ingrediënten voor een 10-tal stuks: 300 g meel1,5 tl bakpoeder4 tl kaneel175 ml halfvolle melk 4 el olijfolie2 bananen Bereiding: Verwarm je oven voor op 180°C. In een grote kom doe je het meel, 1 tl kaneel en de bakpoeder. Nu voeg je de melk en 1 el...

Miniloempia’s met pindasaus

Ingrediënten voor 1 loempia: 40 g wokgroenten¼ tl currypoedersnuf peper en zout¼ el olijfolie25 g filodeeg Ingrediënten voor de pindasaus: 3 el pindakaas1 el appelazijn1 el sojasaus1 teen knoflook1 tl chilipoeder2 el warm water Bereiding loempia’s: Zorg er voor dat...

Gegrilde aubergine hummus met vegan naanbrood

Eens iets anders dan de klassieke natuurhummus. Zeker het proberen waard! Ingrediënten hummus: 250 g kikkererwten uit blik1 aubergine1 teen look2 tl zout1 tl paprikapoeder1 tl cayennepeper2 tl tahinpasta1 el citroensap2 el walnotenolie4 ijsblokjes2 radijzen...

Vegan speculatte

Als kind sopte ik altijd mijn speculaasje in de koffie van mijn papa of mama, wie deed dit nog? ​​Dan ga jij deze vegan speculatte 100% zeker ook super lekker vinden! 😋 Ingrediënten: 1 tl koek-en speculaaskruiden1 dubbele espresso150 ml barista havermelk½ tl...

Gezonde wortelcake

Healthy Habits carrotcake, You'll love it! Zeker met de roomkaas frosting 😋 Ingrediënten: 200 g volkoren meel400 g wortelen2 bananen (rijp)2 eieren100 ml halfvolle melk 8 dadels50 g walnoten2 tl kaneel2 tl koek-en speculaaskruiden2 tl vanille-extract2 tl...

Gezonde poffertjes

Eén van mijn favoriete gerechtjes dat mij aan mijn kindertijd doet denken: poffertjes! Ingrediënten voor 1 portie: ¼ rijpe banaan½ ei50 g volkoren meel½ tl kaneel½ tl bakpoeder25 ml vanille yoghurt25 ml halfvolle melk of soyamelkToppings naar keuze1 el...

Peperkoek

Ingrediënten: 200 ml halfvolle melk of sojamelk250 g volkoren tarwemeel40 g honing40 g gemengde noten1 ei3 el appelstroop (ongezoet)2 el koek- en speculaaskruiden2 tl bakpoeder1 tl zout Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °CMeng de melk, ei, honing, appelstroop,...

Viskoekjes

Deze viskoekjes van scampi en kabeljauw zijn super gemakkelijk te maken en staan in no time bij jou op tafel. Ideaal als apéro hapje met een dip of met gebakken aardappeltjes en wat rauwkost als hoofdgerecht!  Ingrediënten voor een 8 tal koekjes: 250 g gepelde...

Pannenkoekspiesjes met aardbei en banaan

Benieuwd naar het secret ingrediënt dat ik in deze pannenkoekjes verwerkte? Lees dan snel het recept hieronder!  Ingrediënten voor 6 spiesjes: 12 grote verse aardbeien1 banaan6 houten spiesjes1 blik kikkererwten ( 265 g uitlekgewicht)2 eieren250 ml halfvolle...

Groentechips met avocadodip

De zoete smaak van de groentechips is heerlijk in combinatie met de iets zuurdere smaak van de avocadodip, zou jij dit gerechtje serveren bij een apéro? Ingrediënten: 1 zoete aardappel1 pastinaak1 wortel1 rode bietOlijfolie (in sprayvorm is handig)Peper, zout en...

Griekse appelsientaart: Portokalopita

Porto… wat?? Portokalopita! Een Griekse taart gemaakt met filodeeg en appelsienensap. Misschien niet heel gemakkelijk om uit te spreken, maar wel om te maken, ik lieg écht niet. Probeer het receptje uit want hij is héééérlijk!!  Ingrediënten: 4 el zoetstof, ik...

Zongedroogde tomatentapenade

Ik zweer het u, een tapenade maken is zooo easy! Je kan er ook zoveel kanten mee uit. Voeg een stuk of 5 ingrediënten in een blender of cutter en je tapenade is klaar, dus smullen maar! Hieronder geef ik jullie nog een heerlijk receptje voor een zongedroogde...

Olijventapenade

Een tapenade is altijd een succes bij een apéro. Je kan ze vaak vinden in het versvak van de supermarkt, maar het is ook super easy om zelf te maken! Hieronder kan je mijn receptje terugvinden. Geen fan van ansjovis en/of kappertjes? Doordat je ze blendt, proef je...

Italiaans breekbrood

Snak jij ook zo naar vakantie? Maak dan dit Italiaans breekbrood en vertoef helemaal in de Italiaanse sferen op een vrijdagmidddag apéro! 🤗 Ingrediënten: 230 g patentbloem45 g havermout70 g olijven 2 el Italiaanse kruiden2 el olijfolie1 el tomatenpuree60 ml...