Dinner,  Recepten

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka is een éénpansgerecht uit het midden-oosten met eieren en tomatensaus. Super makkelijk en toegankelijk recept want je gooit er gewoon alles in wat je lekker vindt! Deze keer maakte is hem met zoete aardappel, spinazie en sperziebonen, super yummie en voedzaam!! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 200 g diepvries sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 middelgrote eieren
  • Peper, zout en kurkuma
  • Optioneel: tuinkers en ras el hanout kruiden

Bereiding:

  1. Versnipper het uitje en pers de look
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit het uitje en de look 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de paprika en wortelen ook fijn
  3. Voeg de zoete aardappel, de paprikablokjes, sperziebonen en wortelen toe aan de pan en bak nog 8 minuten 
  4. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en kurkuma en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur stoven
  5. Roer de spinazie handje per handje door de stoof. Maak een holte per persoon in de pan en breek in elke holte een ei. Zet het deksel terug op de pan en laat 10-12 minuten op heel laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Serveer eventueel nog met een handje tuinkers en de kruiden ras el hanout als je dat lekker vindt!

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij en Boost dan niet te taggen @healthyhabits.celien en @getyourboost of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien en #getyourboost

2 Comments

  • bart

    Hey Celien

    Dankzij een leuk gerechtje dat gedeeld was via de facebook groep van CrossFit Mechelen ben ik hier bij jou terecht gekomen.
    De site is echt super leuk, mooi, duidelijk.
    als HoReCa personeel zie je soms het een en het ander, maar hier ben ik helemaal fan van.
    Bij deze bedankt hiervoor, wij gaan het thuis alvast eens uitproberen.

    groetjes

    ps: “ras el hanout” :))

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *