Dinner,  Recepten

Scampi diabolique

Zin in iets pittigs wat iedereen wel lust? Ga dan voor deze scampi diabolique of duivelse scampi 😈. Heerlijk romig, feestelijk en mega smaakvol!!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 24 scampi’s, gepeld
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 250 ml light room
  • 2 el olijfolie
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Snufje peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper
  • Handje verse platte peterselie
  • Volkoren pasta voor 4 personen (ik gebruikte penne)

Bereiding:

  1. Ontdooi de scampi’s
  2. Maak met een scherp mes een insnijding in de rug van elke scampi en verwijder zorgvuldig het darmkanaal
  3. Schenk een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit de olie op het vuur. Pel de sjalot en het teentje look, snipper deze in fijne stukjes. Stoof ze vervolgens in de hete olie en roer tot ze glazig zijn
  4. Snijd de paprika, courgette en wortelen in stukjes en gooi ze bij in de pan
  5. Laat de groenten gaar worden en voeg de gedroogde kruiden en tomatenpuree toe
  6. Na 5 minuten bakken, voeg je de tomatenblokjes en room toe 
  7. Kruid ondertussen de scampi’s met peper en zout. Bak ze kort en krachtig in de hete pan met olijfolie. Na een minuut kan je ze al omdraaien. Laat ze dan nog zo’n 30 sec verder bakken. Niet langer, anders worden de scampi’s taai!
  8. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Wanneer deze gaar zijn, giet je ze af en serveer je de pasta in een diep bord
  10. Schep een flinke lepel van de tomatensaus op de pasta en leg de scampi’s op de saus. Werk vervolgens af met wat verse peterselie

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *