Dinner,  Recepten

Pad Thai met pindasaus

Hieronder een super snel en gemakkelijk Pad Thai receptje! De kip kan je ook perfect vervangen door bijvoorbeeld tofu of garnalen. Mega smaakvol in combinatie met de homemade pindasaus! Tastyyyyy

Ingrediënten voor de Pad Thai:

  • Kipfilet 
  • Zilvervliesrijst noedels
  • Sojascheuten
  • 4 eieren
  • Lente ui
  • 1 limoen
  • Ongezouten cashewnoten
  • Teen look 
  • Groente wokmix
  • Takjes peterselie
  • Olijfolie
  • Kerriepoeder, peper en zout

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 3 el 100 % pindakaas
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el warm water

Bereiding Pad Thai:

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snij de kipfilet in blokjes, de lente ui in ringen en snipper het teentje look fijn
  3. Bak de kip in een hete wokpan met de olijfolie. Voeg de wokmix en het teentje look toe en bak mee. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout
  4. Breek de eieren boven de wokpan en roer door het geheel
  5. Giet de noedels af en laat ze even uitlekken. Doe ze daarna mee in de wokpan
  6. Pers de limoen uit boven de pan
  7. Voeg als laatste de sojascheuten toe, bak het geheel nog een paar minuten
  8. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de pindasaus. Mix met een vork tot een glad geheel
  9. Serveer de noedels met de groente op een bord en werk af met de lente ui, peterselie, fijngehakte cashewnoten en je zelfgemaakte pindasaus

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *