Ontbijt

Sinterklaasgranola

Deze granola is niet dé gezondste door de toevoeging van schuddebuikjes, maar zoals jullie mij al kennen moet niet alles 100% gezond zijn in je eetpatroon. Het is de lekkerste granola die ik tot nu toe heb gemaakt, I swear!

Ingrediënten:

  • 150 gram havervlokken
  • 40 gram notenmix
  • 25 gram amandelschaafsel (of amandelen)
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 theelepels koek – en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 50 gram rozijnen
  • Klein handje schuddebuikjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de havervlokken, noten en schaafsel door elkaar.
  3. Verwarm de kokosolie op een laag vuurtje in een pannetje en voeg de ahornsiroop/honing, speculaaskruiden en snufje zout toe. Roer tot een homogene massa.
  4. Voeg nu het vloeibare mengsel toe aan het droge mengsel en roer goed door elkaar. Proef tussnetijds eventjes om te kijken of je nog extra speculaaskruiden moet toevoegen.
  5. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak 12 – 15 minuten bruin in de oven en hussel tussendoor weer even door elkaar.
  7. Laat volledig afkoelen en voeg de rozijnen en/of de schuddebuikjes toe.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *