Ontbijt

Havermout frambozencrumble

Ingrediënten: 200 g frambozen (ik gebruikte diepvriesframbozen)120 g havermoutBoter (op gevoel, tot je een stevige substantie krijgt met de havermout)1 el honingEventueel zoetstof Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 gradenDoe de frambozen in een...

Mugcake

Een mugcake is een ontbijt cake-je van havermout dat in 3 minuten klaar is. Handig he? Perfect voor als je weinig tijd hebt en toch een voedzaam ontbijt wil! Ingrediënten voor 1 mugcake: Halve rijpe banaan 1 ei 2 el havermout 0,5 tl bakpoeder Handje frambozen en...

Frambozenconfituur met chiazaden

Deze frambozenconfituur is zonder suiker gemaakt. Ik gebruikte de suikervervanger Zusto om het toch een zoete smaak te geven. Zusto bevat minder calorieën dan suiker en heeft dezelfde zoetkracht. Je kan het online bestellen. Ik gebruik het altijd voor bijvoorbeeld...

Havermoutpannenkoeken

Dit recept is ideaal wanneer je op een zondagochtend wat meer tijd hebt om een uitgebreid ontbijt te nemen. Je kan deze havermoutpannenkoekjes ook perfect invriezen, waardoor je perfect grotere hoeveelheden kan maken en er op een andere ochtend ook van te genieten!...

Bananenbrood

Je kent het wel, de moment waarop je thuis enkel nog overrijpe bananen hebt liggen. Wel, vroeger gooide ik ze maar gewoon weg, tot ik op andere blogs zag wat je er allemaal mee kunt maken. Gedaan met voedselverspilling en hellooo lekker bananenbrood. Bananenbrood...

Havermout – banaan wafeltjes

Ingrediënten voor 6 a 7 wafels: 2 rijpe bananen80 g havermout150 ml halfvolle melk (of sojamelk of een andere melkvervanger)2 theelepels bakpoeder5 soeplepels volkoren tarwebloem 1 ei Bereidingswijze Laat het wafelijzer voorverwarmen. Prak de banaan zo fijn...