Gebak & dessert,  Ontbijt,  Snacks

Kwarkdessert met mango

Een dessert dat ook als ontbijt of snack kan gebruikt worden, ideaal toch? Ik ben helemaal fan van dit dessert!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 ml magere Franse kwark OF natuurskyr OF natuur platte kaas.
  • Eventueel klein beetje zoetstof om op te zoeten. Ik gebruik van Sugarly van Canderel.
  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1 (pers)appelsien
  • 4 el granola

Bereiding:

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en voeg toe aan de blender of maatbeker, pers hierbij de appelsien uit
  2. Pureer het geheel met een blender of mixer
  3. Neem 4 glaasjes en leg op elke bodem 1 el granola
  4. Snijd de kiwi in 8 dunne plakjes, druk deze aan tegen de zijkant van de glaasjes
  5. Op de granola verdeel je de kwark (waar je al dan niet zoetstof aan toevoegd), wees voorzichtig voor de kiwischijfjes.
  6. Als laatste laagje voeg je het mengsel van mango en appelsien toe.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

2 Comments

    • Celien Rombouts

      Hey Dorien,

      Dankjewel voor je reactie!
      Dit gerechtje kan ook zeker met muesli gemaakt worden.
      De reden waarom ik voor granola kies is omdat het gerechtje vraagt voor een beetje bite, granola is krokanter dan muesli.
      Je kan ook gaan voor een muesli met noten. Op vlak van voedingswaarden is muesli uiteraard een betere keuze dan granola.
      Maar voor af en toe is granola ook prima hoor!

      Groetjes,
      Celien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *