Ontbijt

Havermout – banaan wafeltjes

Ingrediënten voor 6 a 7 wafels:

  • 2 rijpe bananen
  • 80 g havermout
  • 150 ml halfvolle melk (of sojamelk of een andere melkvervanger)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 5 soeplepels volkoren tarwebloem
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Laat het wafelijzer voorverwarmen.
  2. Prak de banaan zo fijn mogelijk.
  3. Voeg deze samen met de havermout, de melk, het ei en het bakpoeder in een maatbeker.
  4. Meng het geheel met de staafmixer goed door elkaar, tot de havermout fijn is en je een gladde massa krijgt.
  5. Vul het wafelijzer met het beslag.
  6. Wacht ongeveer 3 minuten tot je wafels klaar zijn.

(TIP: plakt het beslag na een aantal minuten te hard nog aan het wafelijzer? Voeg dan iets meer bloem toe, of probeer met een klein beetje olie in het wafelijzer te doen).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *