Dinner,  Lunch

Vegan Fajita Bowl

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bulgur
  • 1 el olijfolie
  • 2 geroosterde paprika’s (je kan dit zo kopen in de winkel, zelf grillen of je kan ze ook rauw eten natuurlijk)
  • 2 tomaten
  • 4 el maïs
  • 4 el kidneybonen
  • Ijsbergsla
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • Vegetarische slager kipstukjes
  • Kruiden: peper, zout, chili, oregano, paprikapoeder…

Bereiding:

  1. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking, kruid af met chili, oregano en paprikapoeder
  2. Snijd de geroosterde paprika’s en de tomaten in blokjes
  3. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snijd in kleine blokjes, doe hetzelfde bij de avocado’s. Versnipper de rode ui en snijd de komkommer ook in kleine blokjes. Voeg de avocado, mango, rode ui en komkommer toe in een kom en meng deze onder elkaar. Kruid af met peper en zout.
  4. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de vegan kipstukjes kort aan. Kruid deze ook af met kruiden naar keuze. 
  5. Neem een grote ‘bowl’. Leg eerst een basis van ijsbergsla. ⅙   beleg je met maïs, ⅙ beleg je met de bonen, ⅙ met de paprikastukjes, ⅙  met de kipstukjes, ⅙ met de mangosalsa en ⅙ met de tomatenblokjes. 

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *