Lunch

Pittige zoete aardappelsoep

Ingrediënten:

  • 800 gram zoete aardappelen
  • 400 gram wortelen
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk light of light room
  • Optioneel: 1 hand verse koriander

Bereiding:

  1. Kook 1,5 liter water in een pot en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
  2. Schil de zoete aardappelen en wortelen, snijd ze in stukjes en voeg toe aan het water.
  3. Voeg vervolgens de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit koken tot de zoete aardappel en wortelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  4. Hak ondertussen de koriander grof en voeg een deel van de koriander de laatste 5 minuten toe aan het geheel.
  5. Mix het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige koriander.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *