Dinner,  Lunch,  Voorgerecht

Pittige zoete aardappelsoep

Zijn jullie fan van soep? Ik zie uit soep alleen maar voordelen! Het zorgt voor een goed verzadigingsgevoel, je hebt er extra groenten mee binnen, het telt mee in je vochtbehoefte en je kan er eindeloos in variëren. Probeer wel op te letten met je hoeveelheid bouillon dat je toevoegt, bij voorkeur max 1 bouillonblokje per 2 liter soep. Dit omdat zout niet super goed is voor onze gezondheid en we er vaak al veel te veel van binnen krijgen.

Ingrediënten:

  • 800 gram zoete aardappelen
  • 400 gram wortelen
  • 1 blokjes groentebouillon
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk light of light room
  • Optioneel: 1 hand verse koriander (als je er fan van bent!)

Bereidingswijze:

  1. Kook 1,5 liter water in een pot en voeg hier het bouillonblokje aan toe.
  2. Schil de zoete aardappelen en wortelen, snijd ze in stukjes en voeg toe aan het water.
  3. Voeg vervolgens de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit koken tot de zoete aardappel en wortelen zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  4. Hak ondertussen de koriander grof en voeg een deel van de koriander de laatste 5 minuten toe aan het geheel.
  5. Mix het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige koriander.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *