Dinner,  Lunch

Hotdogs met ingemaakte groente

Partytime met deze méééga goeie hotdogs, love it!

Ingrediënten ingemaakte groente:

  • 8-tal radijsjes
  • 1 rode ui
  • ¼ witte kool
  • 8 el appelazijn
  • 1 l water
  • 1 tl rode peperbesjes
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 blaadje laurier
  • 6 tenen look
  • 3 tl zeezout
  • 50 ml citroensap
  • Een grote en een kleine weckpot

Ingrediënten hotdogs:

  • 4 pistolets
  • Rucola
  • 4 kip(braad)worsten
  • Ketchup (ik gebruik deze van Heinz 50% minder suiker en zout)
  • 2 el olijfolie

Bereiding ingemaakte groente:

  1. Schaaf de witte kool heel dun
  2. Zet een pot met water op het middelhoog vuur en breng aan de kook, kook de witte kool een 8-tal minuten, giet vervolgens af
  3. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en voeg deze toe aan de grote weckpot 
  4. Voeg vervolgens ook de gekookte witte kool toe
  5. Vul de pot met 6 el appelazijn, de rode peperbesjes, 2 tl zeezout, citroensap en een blaadje laurier. Vul de pot vervolgens tot boven met water, sluit goed af en plaats voor zeker 24 uur in de koelkast
  6. Snijd de rode ui in ringetjes, vul de kleine weckpot met 2 el appelazijn, zwarte peper en 1 el zeezout, voeg de rode ui toe en vul tot boven met water. Sluit het potje goed af en zet ook voor minimum 24 uur in de koelkast
  7. Serveer met eventueel hamburgers of hotdogs of in een salade! 

Bereiding hotdogs:

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kippenworsten gaar
  2. Snijd de pistolets open en vul met rucola en de ingemaakte groente
  3. Leg de worsten in de pistolets en serveer met ketchup

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *