Dinner,  Lunch

Beef Teriyaki met noodles

Een lekker oosters gerechtje met noodles. Voor een perfecte gezonde versie neem je bij voorkeur volkoren noodles, maar dat is vaak een hele zoektocht in de winkel. Het gemakkelijkste ga je dit in de Albert Heijn of Delhaize vinden. Klassieke winkels hebben vaak geen volkoren versie.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 g biefstuk
  • 1 stronk broccoli
  • 100 g sojascheuten
  • 1 rode paprika
  • 2 preistengels
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 200 g ongekookte mie noodles
  • Woksaus Teriyaki
  • Optioneel: handje vol ongezouten cashewnoten en/of pistachenoten.

Bereidingswijze:

  1. Stoom/kook de broccoli en de preistengel aan tot deze gaar zijn.
  2. Stoof de ui en de look aan in een lepel Teriyaki woksaus in een wokpan.
  3. Voeg de paprika toe aan de gestoofde groentjes.
  4. Doe in een pan olijfolie of vloeibaar bak – en braadvet en verhit.
  5. Snijd terwijl de biefstuk in reepjes en bak deze vervolgens kort aan in de pan.
  6. Breng 2 liter water aan de kook, wanneer het kookt zet je het van het vuur en voeg de mie toe tot deze zacht wordt, maak de mie vervolgens los met een vork.
  7. Vervolgens voeg je de mie en de reepjes biefstuk toe aan de wokpan.
  8. Voeg aan het geheel nog een scheutje woksaus toe naar smaak.
  9. – Meng alles onder elkaar & serveer.
  10. Optioneel: voor een extra bite kan je nog wat ongezoute nootjes toevoegen.

Heb je dit receptje gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabitscelien of de hashtag #healthyhabitsmetcelien te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *