Lunch

Hartige wafels

​Hartig of zoet, het maakt mij niet uit! I love them! En deze keer ging ik voor de hartige variant. Het is eens iets ander als de klassieke boterhammen. ​Toppings kan je natuurlijk zelf kiezen, maar de combinatie van tomaat, mozzarella, rucola, ham en pesto vind ik...

Quesadilla’s

De 'krokskes' van de Mexicaanse keuken: Quesadilla's, letterlijk betekenen ze 'kaasdingetje'. Ik ben alvast fan! 🤩 ​​Ben jij ook zo'n fan van de Mexicaanse keuken? Ingrediënten (4 personen)1 courgette1 paprika2 rode uien2 teentjes knoflook1 blik...

Kerrie-noedelsoep met oesterzwam

Ingrediënten voor 1 portie 50 gram noedels100 gram oesterzwam¼ rode peper1 takje lente ui100 gram sojascheuten¼ groene paprika1 theelepel groene currypasta½ appelsien2 takjes koriander10 gram pindanoten½ cm gember½ blokje groentebouillon400 milliliter gekookt...

Rucolasalade met peer en tahindressing

Ingrediënten ½ peer1 handje rucola1 wortel½ pastinaak30 g feta75 g pastaSnuf peper en zout1 appelsien1 tl tahin 1 el olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C.Schil en snijd de pastinaak en wortel in schijfjes.Verwijder de schil en klokhuis van de...

Samosa’s met pompoen en kerriedip

Ingrediënten: 2 grote volkoren tortilla’s200 gram pompoenblokjes200 gram bloemkoolrijst75 gram kipblokjesEnkele takjes verse koriander1 eetlepel currypasta2 eetlepels bloem2 eetlepels water2 eetlepels melk1 eetlepel olijfolie100 milliliter natuuryoghurtSnuf peper...

Geroosterde pompoensalade

Ingrediënten: 75 g quinoa20 g feta⅛ butternut pompoen¼ rode ui¼ rode paprika½ nectarine½ avocado1 tl garam masalaSnuf peper en zout2 handjes veldsla10 g pompoenpitten Bereiding: Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.Verwarm de oven voor op...

Tunamelt wraptosti

Ingrediënten: 50 gram tonijn ¼ rode paprika1 takje lente ui40 gram geraspte kaas1 eetlepel yoghurt½ theelepel mosterd½ hand rucola2  wrapsSnuf peper en zout4 zwarte olijven Bereiding: Snijd de olijven en lente ui in ringetjes, meng met de tonijn, yoghurt,...

Vegetarische tomatensoep met balletjes

De vegetarische variant van een echte Vlaamse klassieker. ​Ingrediënten voor een grote pot soep: ​1 groentebouillonblokje + 1l water 1 aardappel 2 wortelen 1 ui 1 prei 800 g tomatenblokjes 2 blaadjes laurier 1 el tomatenpuree 1 el olijfolie + wat extra om de...

Geroosterde bloemkoolsoep met croutons

Heerlijke soep als voorgerecht of als lunch met een stuk brood. Ingrediënten voor 1 portie: ¼ bloemkool2 takje peterselie½ blokje groentebouillon1 teentje lookSnuf peper en zout½ ui2 el olijfolie2 sneetje volkoren brood375 ml water Bereiding: Verwarm je oven voor...

Tosti met brie en peer

Who doesn't love melted cheese? Ingrediënten: 1 pistolet20 g brie½ peer1 tl honing1 handje rucola Bereiding: Was de peer en snijd in dunne schijfjes.Snijd enkele dunne plakjes van de brie.Halveer je pistolet.Beleg je pistolet met de brie, schijfjes peer, honing en...

Gegrilde aubergine hummus met vegan naanbrood

Eens iets anders dan de klassieke natuurhummus. Zeker het proberen waard! Ingrediënten hummus: 250 g kikkererwten uit blik1 aubergine1 teen look2 tl zout1 tl paprikapoeder1 tl cayennepeper2 tl tahinpasta1 el citroensap2 el walnotenolie4 ijsblokjes2 radijzen...

Pastasalade met gerookte makreel en yoghurtdressing

Pastasalade boordevol groenten en heerlijk zilte makreel. Ingrediënten: 70 g pasta80 g gerookte makreel75 g veldsla½ avocado¼ komkommer6-tal kerstomaten50 g Griekse yoghurt1 el limoensap½ tl mosterdSnuf peper en zout Bereiding: Kook de pasta volgens de aanwijzingen...

Baked banana oatmeal

Stevig ontbijtje om de dag mee te starten! Probeer zeker eens de banaan te bakken, ik vind de gekarameliseerde smaak echt heerlijk. Ingrediënten: 250 milliliter halfvolle melk40 gram havermout1 banaan1 eetlepel olijfolie1 handje bosbessen1 theelepel kaneel1...

Vegan blueberrypancakes met coulis

Wie is er klaar voor een stevig verwenontbijtje? ​Probeer dan zeker deze blueberrypancakes uit. Overheerlijk, fluffy én helemaal niet moeilijk om te maken!​​Ik vind ze zalig om te eten met een coulis van bosbessen. Ingrediënten voor 1 portie: 1 banaan75 g...

Halloween Pancakes

Halloweenpancakes gemaakt van pompoen met scary topping! 😱 Ingrediënten voor 1 portie: 200 gram pompoenblokjes½ ei120 milliliter halfvolle melk of sojamelk100 gram volkoren tarwemeel½ theelepel bakpoeder½ theelepel nootmuskaat½ theelepel kaneel2 eetlepels...

Gezonde poffertjes

Eén van mijn favoriete gerechtjes dat mij aan mijn kindertijd doet denken: poffertjes! Ingrediënten voor 1 portie: ¼ rijpe banaan½ ei50 g volkoren meel½ tl kaneel½ tl bakpoeder25 ml vanille yoghurt25 ml halfvolle melk of soyamelkToppings naar keuze1 el...

Tostada met hummus en kip

Proef de krokante bodem van gebakken wraps met de lekkere mix van kip, hummus, granaatappelpitjes en groenten. Ingrediënten voor 1 portie: 1 grote bieten- of volkoren wrap40 g hummus naar keuze50 stukjes gebraden kipfiletplakjesRauwkost (veldsla, rode biet,...

Budhabowl met garnalen

Budhabowl, ik noem het geluk in een kommetje. Er zijn geen regels bij, je gooit er gewoon vanalles in wat jij lekker vindt! Wel mooi sorteren in partjes natuurlijk. In no time heb je een prachtig kleurrijk bordje! Ingrediënten: 60 g zilvervliesrijst1 handje...

Hotdogs met ingemaakte groente

Partytime met deze méééga goeie hotdogs, love it! Ingrediënten ingemaakte groente: 8-tal radijsjes1 rode ui¼ witte kool8 el appelazijn1 l water1 tl rode peperbesjes1 tl zwarte peper1 blaadje laurier6 tenen look3 tl zeezout50 ml citroensapEen grote en een kleine...

PB & J tosti

Ik ben echt dol op de combinatie van pindakaas en confituur, en dit tussen 2 boterhammen met banaan, you will love it! Ingrediënten voor 1 tosti: PindakaasConfituur½ banaan2 boterhammenContactgrill Bereiding: Snijd de halve banaan in dunne plakjesBeleg 1 boterham...