Dinner,  Recepten,  Voorgerecht

Kipnuggets met homemade ketchup

Voor deze kipnuggets vervang ik het paneermeel door grove havermoutvlokken, vervolgens bak ik ze af in de oven in plaats van in de frietketel! Super lekker, zeker als je ze dipt in een heerlijke en supersimpele homemade ketchup! Proberen zeg ik!!

Ingrediënten voor de kipnuggets:

  • 300 g kipfilet
  • Grove (hele) havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 100 g volkoren meel
  • Peper en zout
  • Olijfolie (liefst in spuitvorm)

Ingrediënten voor de ketchup:

  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 600 ml tomatenpassata
  • 3 tl tomatenpuree
  • 3 el appelazijn
  • 1 el honing
  • Snufje paprikapoeder, currypoeder en zout

Bereiding kipnuggets:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kipfilet in reepjes
  3. Klop de eieren los in een kommetje
  4. Zet een ander kommetje klaar met het meel en een derde kommetje met de hevermoutvlokken
  5. Haal de stukjes kipfilet eerst door het meel en vervolgens door het ei. Herhaal dit nog één keer en vervolgens éénmaal door de hevermoutvlokken. Leg de nuggets op een met bakpapier beklede ovenplaat
  6. Herhaal dit met de overige stukjes kip
  7. Besprenkel de nuggets met een beetje olijfolie en een snufje peper en zout
  8. Zet de nuggets in de oven en bak in 25 minuten krokant en gaar
  9. Haal ze uit de oven en serveer met de ketchup!

Bereiding ketchup: 

  1. Versnipper het sjalotje en pers het teentje look
  2. Giet de tomatenpassata in een maatbeker
  3. Voeg het sjalotje, look en de overige ingrediënten hier aan toe
  4. Zet de mixer in de maatbeker en mix tot je een homogene saus hebt
  5. Proef even van de saus en kruid eventueel nog bij naar smaak

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *