Recepten,  Voorgerecht

Hapje met bloemkoolcouscous

Ik hou van bloemkool omdat je met deze groente zoveel richtingen uitkan! Deze keer blende ik de bloemkool tot een couscous, heerlijke basis voor een gezond apérohapje! Wat ik nog allemaal aan het hapje toevoegde, kan je terugvinden in het recept hieronder! 🥰

Ingrediënten voor 6 glaasjes:

  • ½ bloemkool
  • Pitjes van ¼ granaatappel
  • Enkele blaadjes munt
  • Amandelschilfers
  • Rozijnen
  • 8 radijsjes
  • Natuurhummus
  • ½ avocado
  • ½ rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • Snufje peper en zout
  • Blender en 6 kleine aperoglaasjes

Bereiding:

  1. Snijd roosjes van de bloemkool en doe ze in delen in de blender. Blend ongeveer 20 seconden totdat je fijne couscous hebt
  2. Snijd de paprika in fijne blokjes
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de paprika samen met de bloemkoolcouscous kort aan, breng op smaak met wat peper en zout
  4. Laat even afkoelen
  5. Voeg de granaatappelpitjes en rozijnen toe aan de couscous
  6. Ontpit de avocado en snijd deze samen met de radijsjes in fijne blokjes, voeg deze ook toe aan het geheel
  7. Verdeel de couscous over glaasjes, top af met enkele amandelschilfers, hummus en een takje munt

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *