Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Gezonde boerenomelet

Nog enkele restjes groentes over? Snijd ze fijn en verwerk ze in een omelet! Hieronder heb ik het recept van mijn favo omelet voor jullie uitgeschreven, heerlijk met enkele sneetjes volkoren brood. 

Tip: als je rekening wilt houden met duurzaamheid en het welzijn van de kip, ga dan voor biologische eieren, vrije-uitloopeieren of rondeeleieren en blijf uit de buurt van scharreleieren

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 150 g champignons
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 handje kerstomaatjes
  • 100 ml halfvolle melk of amandelmelk
  • 2 takjes bieslook
  • 1 el olijfolie
  • Snufje peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken
  2. Was de paprika en prei grondig en snijd deze in fijne stukjes
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht
  4. Was de bieslook en knip het klein
  5. Klop de eieren los met de melk. Voeg de bieslook en wat peper en zout toe
  6. Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar
  7. Halveer de kerstomaatjes en leg ze op de omelet

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *