Gebak & dessert

Broodpudding

Je kent het wel, het moment waarop je alleen nog maar overrijpe bananen hebt. Vroeger zou ik altijd hebben weg gegooid, nu maak ik er heerlijke dingen mee zoals deze broodpudding. Ideaal als tussendoortje of late night snack! Ingrediënten: Oud (volkoren) brood...

Frambozenconfituur met chiazaden

Deze frambozenconfituur is zonder suiker gemaakt. Ik gebruikte de suikervervanger Zusto om het toch een zoete smaak te geven. Zusto bevat minder calorieën dan suiker en heeft dezelfde zoetkracht. Je kan het online bestellen. Ik gebruik het altijd voor bijvoorbeeld...

Kwarktaart

Kwarktaart met frambozencoulis. Een licht dessertje waardoor je niet met een overvol gevoel van tafel gaat (als je natuurlijk niet te veel van deze taart eet omdat je hem zo lekker vindt :p) Ingrediënten voor 1 taart: 8 gelatineblaadjes 750 gram kwark (ik gebruikte...

Havermoutpannenkoeken

Dit recept is ideaal wanneer je op een zondagochtend wat meer tijd hebt om een uitgebreid ontbijt te nemen. Je kan deze havermoutpannenkoekjes ook perfect invriezen, waardoor je perfect grotere hoeveelheden kan maken en er op een andere ochtend ook van te genieten!...

Havermout – banaan wafeltjes

Ingrediënten voor 6 a 7 wafels: 2 rijpe bananen80 g havermout150 ml halfvolle melk (of sojamelk of een andere melkvervanger)2 theelepels bakpoeder5 soeplepels volkoren tarwebloem 1 ei Bereidingswijze Laat het wafelijzer voorverwarmen. Prak de banaan zo fijn...