Gebak & dessert

Kwarkcake met bosbessen zonder pakje

Omdat er veel vraag kwam naar een receptje van de kwarkcake zonder het ‘pakje’, heb ik deze variant voor jullie uitgewerkt. Ik vind hem minstens even lekker!!!!! 🙂

Ingrediënten voor 8 à 10 muffins of 1 cake:

  • 200 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 el citroensap
  • 200 g magere Franse kwark
  • 200 g bosbessen (diepvries)
  • 1 à 2 grote lepels g zùsto of variant
  • Cakevorm + 1 vel bakpapier of 8 à 10 muffinvormpjes
  • Mixer + beslagkom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de tarwebloem, zoetstof en bakpoeder in een beslagkom en voeg de kwark, citroensap en de eieren in één keer toe. Mix het geheel tot een glad beslag en roer vervolgens de bosbessen door het beslag
  3. Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, knip bij waar nodig. Indien je muffins maakt met vaste vormpjes, vet je de vormpjes best ook even van te voren in. Met silicone vormpjes is dit bijvoorbeeld niet nodig!
  4. Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin, bij muffins is de baktijd iets korter, deze zijn klaar na ongeveer 35 minuten

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *