Gebak & dessert

Kerstdessert: appelringen in pannekoekendeeg

Ingrediënten:

  • 250 g volkoren bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 3 appelen
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Voeg de bloem en de bakpoeder toe aan een grote kom, vervolgens voeg je de eieren, de melk en het kaneel toe. Meng tot een glad geheel.
  2. Was de appels schoon en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in ringen van 1 cm dik.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
  4. Prik telkens een vork in een appelring, dip deze helemaal in het beslag en leg vervolgens in de pan. 5. Bak 5-6 minuten op een middelhoog vuur. Draai om en laat de andere kant aanbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *