Gebak & dessert

Rijstpap

Rijstpap met een gouden lepel en het liefst zonder al te veel suikers en onnodige vetten? I made it for you!

Zelf heb ik het deze keer met zilvervliesrijst gemaakt. Deze rijst heeft een goede bite. Het bevat bovendien ook nog eens meer vezels dan witte- of dessertrijst. Als je het enkel met halfvolle melk maakt blijft de rijstpap vrij lopend, daarom kan je best een zakje vanillepoeder toevoegen. Dan is hij helemaal perfect!

Ingrediënten voor ongeveer 4 potjes:

  • 200 g volkoren/bruine rijst + halfvolle melk (totdat je rijst onder de melk bedolven is)
  • 50 g vanillepuddingpoeder + ¾ liter halfvolle melk
  • 1 tl honing
  • 3 tl zoetstof
  • 2 tl Kaneelpoeder 
  • optioneel: saffraan en/of fruit

Bereidingswijze:

  1. Voeg de rijst met de nodige melk samen in een kookpot.
  2. Voeg vervolgens de kaneel, de zoetstof, (saffraan) en honing erbij
  3. Laat het geheel goed doorkoken, tot dat de rijst de meeste melk heeft opgeslorpt en roer regelmatig even om.
  4. Neem een aparte kookpot voor de vanillepudding, voeg hier de melk en het poeder aan toe, klop goed door totdat alle klonters verdwenen zijn, laat nog 1 minuut koken en blijf goed kloppen.
  5. Voeg de rijstpap toe aan de pudding en giet het geheel in een mooie schaal of kleine kommetjes en laat afkoelen.
  6. Top het met stukjes framboos of mango (optioneel).

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *