Gebak & dessert

Chocolade – mascarpone dessert

Ingrediënten:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g magere kwark
  • 40 g zoetstof
  • 2 tl cacaopoeder
  • 4 tl pure chocolade chunks of gehakte chocolade
  • 3 eieren
  • 100 g speculaas
  • 150 ml koffie

Bereiding:

  1. Maak koffie (klassieke zwarte) en laat afkoelen in een kommetje.
  2. Voeg de mascarpone, kwark en zoetstof toe in een grote mengkom
  3. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop het eigeel totdat deze lichter van kleur en luchtig wordt, voeg vervolgens toe aan het mengsel.
  4. Schep het cacaopoeder door het mengsel zodat deze een chocoladekleur krijgt
  5. Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig onder het mengsel om het luchtig te houden.
  6. Dop de speculaas in koffie en leg ze op de bodem van elk serveerglaasje.
  7. Schep hierop wat van het mengsel. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  8. Werk af met de chocoladechunks of gehakte chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *