Gebak & dessert

Appeltaart met suikervervanger

Ingrediënten:

  • 3 el Zusto
  • 2 eieren
  • 125 gram volkoren bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram boter
  • 2 appels (Jonagold of Elstar)
  • snufje zout
  • half handje rozijnen
  • 1-2 theelepels kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
  3. Meng de schijfjes met de rozijnen en de kaneel.
  4. Laat de boter langzaam smelten op een lage stand in de magnetron.
  5. Klop de eieren stevig en luchtig op de hoogste stand van de mixer of keukenmachine en voeg de Zusto beetje bij beetje toe. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  6. Zet de mixer of keukenmachine op de laagste stand en voeg de gesmolten boter toe.
  7. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en voeg vervolgens het mengsel van de eieren, zusto en boter toe.
  8. Vet een bakvorm in met boter en bestrooi het met een beetje bloem. Verdeel vervolgens ⅘ van het deeg over de bakvorm en leg de appelschijfjes met rozijnen op het deeg.
    Het deeg dat je hebt overgehouden gebruik je om de taart mee af te werken. Maak er gelijkvormige reepjes van en leg ze op de taart zoals op de foto
  9. Bak de taart ongeveer 45 minuten tot het er goudgeel uitziet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *