Dinner

Wok met volkoren noodles en scampi’s

Een van mijn favoriete wokgerechtjes dat bij mij bijna wekelijks op de menu staat! Ik haal de volkoren noodles bij Albert Heijn en gebruik vaak diepvriesscampi’s (goedkoper en even lekker!).

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Go-Tan Who­le wheat nood­les vol­ko­ren
  • 1 el olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 250 g sojascheuten
  • 2 wortelen
  • zak van +/- 24 grote scampi’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • kerriepoeder
  • 2 blokjes groentebouillon

Bereidingswijze:

  1. Pel de scampi’s en maak ze schoon
  2. Verhit de olijfolie in de wokpan
  3. Snijd de ui, look en champignons en voeg deze als eerste toe aan de wokpan.
  4. Snijd vervolgens de paprika, courgette en wortelen in kleine stukjes en voeg deze toe wanneer de ui glazig wordt. 
  5. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  6. Bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur in een andere pan en voeg vervolgens de scampi’s en de gekookte noodels toe aan de wok.
  7. Meng de groenten door de noodels en breng het geheel op smaak met 1 à 2 bouillonblokjes en kerriepoeder.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *