Dinner

Winterse ovenschotel

Aardappelovenschotel met pompoen, spinazie en kruidenkaas. Super lekker in deze wintermaanden en volledig volgens de richtlijnen van gezonde voeding. Laat het smaken!

Ingrediënten:

  • Zakje  450 gr pompoenblokjes of ½ pompoen
  • 800 gr aardappelen, kruimig
  • 1 el olijfolie
  • Scheutje halfvolle melk
  • 300 gr spinazie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 30 gr geraspte kaas light
  • 125 gr kruidenkaas light
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen ongeveer 15 min.
  2. Verhit ondertussen de olie in een pan en voeg de uien en de pompoenblokjes toe.
  3. Voeg wat peper en zout toe en bak ze ongeveer 15 min op zacht tot middelhoog vuur. 
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut melk en wat peper en zout toe en meng goed. 
  6. Doe de spinazie bij de pompoen en uien totdat alles geslonken is, meng de kruidenkaas door het mengsel en schep dan in een grote ovenschaal. 
  7. Schep de puree over het pompoenmengsel en strijk de bovenkant glad. 
  8. Bestrooi met de light kaas en zet nog 15 min in de oven totdat de kaas een goudbruine kleur krijgt

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *