Dinner

Vegetarische spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese staat bij veel personen wekelijks op de menu. Ik ontwikkelde voor jullie een gezonde versie spaghetti bolognese met vegetarisch gehakt, véél groenten en volkoren pasta. Laat het smaken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • Volkoren pasta
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 3 wortelen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 200 g vegagehakt (ik gebruikte die van de Lidl)
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 grote eetlepels tomatenpuree
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels geraspte kaas light

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika, courgette en champignons fijn.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin samen met het vegagehakt. Voeg daarna de overige gesneden groente toe en bak dit 5 minuten.
  3. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe samen met een blokje groentebouillon en laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking. Breng deze op smaak met zout.
  5. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe en bak 5 minuten mee.
  6. Serveer de pasta met de pastasaus, verse peterselie en een eetlepel geraspte kaas

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *