Dinner

Taco’s met kip en mangosalsa

Heerlijk gerechtje voor op een warme zomeravond, lekker fris met de mangosalsa en munt! Perfect in combinatie met de warme kipreepjes. Om de tacoschelpen te maken gebruik ik miniwraps en bak ze even krokant in de oven, check deze lifehack!! Ik zag dit op de site van ‘Lekker & simpel’. Super easy, probeer het zeker uit!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 tot 6 miniwraps of tortilla’s
  • Kipfilets, in reepjes
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ el Kipkruiden
  • 1 el olijfolie
  • Rucola
  • Zout, peper
  • 1 avocado
  • ¼  komkommer
  • handje kerstomaatjes
  • takje munt
  • ½ verse mango
  • 1 limoen 
  • 1 rode ui
 photo original_zpsa19dda53.jpg

Bereiding:

  1. Maak de groenten en het fruit schoon. Snij de mango, avocado, komkommer, kerstomaatjes in kleine blokjes. Snipper het uitje en de munt fijn. Meng alles en besprenkel met limoensap. Kruid met peper en zout. Zet de salsa koel weg.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden. Warm de wraps in ongeveer 10-20 seconden op in je magnetron. Hang vervolgens de wraps in je ovenrooster (zie foto). Zet de wraps vervolgens 7 min in de oven totdat deze krokant zijn.
  3. Nu heb je krokante taco’s van je wraps, beleg ze met de rucola en de mangosalsa
  4. Verhit de olijfolie in een pan, wanneer de olijfolie warm is, bak je de kipfiletreepjes kort aan. Kruid goed af met cayenne en kipkruiden.
  5. Beleg je taco’s vervolgens met de kipreepjes

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *