Dinner

Shakshuka

Shakshuka is een gerecht met gepocheerde eieren in een tomatensausje. Heel eenvoudig om te maken, voedzaam en gezond! Ik maakt een shakshuka met avocado en feta.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 2 gegrilde paprika’s uit bokaal
  • 1 courgette
  • 1 rode chilipeper
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 tl komijnpoeder
  • ½ avocado
  • blikje maïs
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 30 g feta
  • 2 handjes spinazie

Bereiding:

  1. Snipper de ui fijn. Pers de look en hak de chilipeper
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika en courgette in blokjes
  3. Bak de ui met de look en de chilipeper glazig in olijfolie
  4. Doe de tomatenblokjes, paprika, maïs en komijnpoeder bij de pan en schep alles om. Kruid met peper en zout
  5. Snijd de gegrilde paprika uit bokaal in kleine stukken en voeg deze samen met de spinazieblaadjes toe aan de saus
  6. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen
  7. Maak vier holtes in de saus en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en peper. Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is
  8. Verwijder ondertussen de schil en de pit van de avocado en snijd in plakjes
  9. Versnipper de feta. Wanneer het eiwit gestold is, verstrooi je de feta en de maïs over de pan. Serveer met enkele plakjes avocado ét voila! Klaar.

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *