Dinner

Quiche met filodeeg

Een quiche bomvol smaak door de kabeljauw, zoete aardappel en verse groentes. Door het bladerdeeg te vervangen door filodeeg en de room door kwark maak je van deze variant een iets minder calorierijke quiche dan de originele. En ik kan je beloven, hij is MEGA lekker!!!! 😉

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 6 vellen filodeeg
  • 200 g kwark
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte kaas light
  • 250 g champignons
  • 1 preistengel
  • Kruiden: zout, peper en kurkuma
  • 2 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de prei en champignons schoon en snijd deze in kleine stukken
  3. Schil de zoete aardappels en snijd in schijfjes van ca 5 mm. Breng een pan water aan de kook en kook de schijfjes samen met de prei gaar
  4. Verhit een pan met olijfolie en bak de champignons gaar, bak vervolgens ook het kabeljauwhaasje kort aan
  5. Verdeel het filodeeg over de bodem zodat alles bedekt is
  6. Laat de champignons, prei en zoete aardappel goed uitlekken, anders wordt de quiche te vochtig
  7. Verdeel de kabeljauw, champignons en de zoete aardappel over de bodem en kruid goed af
  8. Klop de eieren los in een kom met de kwark en de kaas. Giet het mengsel over de vulling van de quiche en verdeel gelijkmatig. 
  9. Bak de quiche ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.

En nu ongeduldig wachten tot dit lekkere gerechtje klaar is! :p

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *