Dinner

Quesadillas

Een van de receptjes die al lang op mijn to – do lijst stond, deze quesadillas. Je kan ze zowel als lunch als avondeten eten, al denk ik dat het niet zo gemakkelijk is om het bijvoorbeeld mee te nemen naar het werk :-). Ik gebruikte een grill om deze quesadillas klaar te maken.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 avocado
  • halve citroen
  • snuf zout en peper
  • 4 volkoren wraps
  • 100 gram geraspte kaas light

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg dan de courgette- en paprikablokjes toe. Laat dit op zacht vuur een minuut of 6-8 bakken en schep af en toe om.
  3. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees. Knijp wat citroensap over de avocado uit en voeg wat zout en peper toe.
  4. Voeg nu de tomaten in blik en de mais toe aan de koekenpan en laat nog eens 5 minuten sudderen. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout
  5. Verdeel de avocado over de twee wraps. Verdeel de helft van de kaas over de twee wraps. Hierna schep je de courgette en paprika eroverheen; verdeel ook dit over de wraps. Maak af met de rest van de geraspte light kaas. Nu dek je de wraps af met de andere twee wraps.
  6. Verwarm een grote koekenpan of een contactgrill. Bak hier één voor één de quesadillas in. Draai na een paar minuten voorzichtig om, zodat beide kanten mooi bruin worden. Snijd door de helft en serveer.

One Comment

  • Eva

    Hi Celien

    Dit quesadilla recept ga ik zeker uitproberen! Wat ik interessant zou vinden, is meer info bij je recepten rond de voedingswaarde & waarom dit net gezonde keuzes zijn. Bij dit specifiek recept heb ik automatisch de reflex om de kaas alsook wraps als “ongezonde” keuze te zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *