Dinner

Mosselen op Aziatische wijze

In de zomer zijn de mosselen op hun beste. De meeste mensen maken het op de klassieke wijze, daarom liet ik me door @ascookedbyginger inspireren op dit leuke receptje. Je kan haar volgen op Instagram voor super leuke gerechtjes!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 teen look, versnipperd
  • 3 cm verse gember, fijn versnipperd
  • ½ rode peper, fijn gesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el rode curry pasta
  • 250 ml kokosmelk (de dikke variant uit brik)
  • 3 stengels lente-ui
  • limoen
  • verse peterselie of koriander
  • volkoren brood

Bereidingswijze:

  1. Doe de mosselen in een grote kom koud water. Maak ze proper en leg ze nadien opnieuw in koud water.
  2. Neem er een grote pan bij en doe er een klontje boter en een scheut olijfolie in.
  3. Voeg er de versnipperde ui, look, gember en rode peper aan toe.
  4. Na enkele minuten voeg je er de rode currypasta aan toe. Meng en voeg twee minuten later de kokosmelk.
  5. Kruid met peper, zout en 1 tl kurkuma.
  6. Zet het vuur middenlaag en laat 5-10 minuten pruttelen.
  7. Zet het vuur nadien terug hoger, voeg nu de mosselen toe, schud goed en zet dan de deksel op de pot.
  8. Laat 5-6 minuten afgedekt koken.
  9. Meng nadien goed zodat de saus in de mosselen zit.
  10. Dien op en werk af met lente-ui, wat limoensap en peterselie of koriander (naar keuze).
  11. Serveer met geroosterd volkoren brood.

Ik heb het receptje van deze website gehaald (must – follow!) https://ascookedbyginger.be/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *