Dinner

Italiaanse groentenovenschotel

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1½ courgette
  • 8 trostomaten
  • 2 bollen mozarella light
  • 2 rode uien
  • 8 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g takjes rozemarijn
  • snufje peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergines, courgette, mozarella en tomaten in plakken van ½ cm. Snijd de uien in ringen.
    Vet de ovenschaal in.
  3. Maal met de staafmixer de olie en knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit 1 el knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen op middelhoog vuur 5 min.
  5. Meng de rest van de knoflookolie door de courgette.
  6. Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat, mozarella en ui rechtop in de schaal.
  7. Knip de takjes rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter.
  8. Rooster de groenten in de oven in ca. 40 min. gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *