Dinner

Hamburger met rundsvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

Hamburgers:

  • 400 g mager rundvlees
  • 1 wortel
  • Snufje peper en zout
  • 4 volkoren hamburgerbroodjes (op de foto bij mij zie je dat het witte zijn, de bruine waren dus op in de winkel :p)
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 3 uien
  • Ijsbergsla
  • Ketchup ( met minder zout en suiker)
  • 2 el olijfolie

Sidedish: koolsalade

  •       1/2 witte kool
  •       3 wortelen
  •       1 handje rozijnen
  •       1 kleine appel
  •       1 rode ui
  •       9 el yoghurt
  •       2 el grove mosterd
  •       1 el appelcider azijn of witte wijn azijn

Bereidingswijsze:

Hamburger

  1. Snipper 1 ui, rasp de wortel en meng het met het rundergehakt en peper en zout. Maak van dit mengsel 4 burgers. Verhit nadien de olie in een pan en bak de burgers 12 tot 15 minuten totdat ze krokant zijn. Je kan de burgers ook bakken tussen de grill
  2. Snij de courgette in schijfjes en de overige uien in ringen, grill deze totdat de courgette gaar is en de uien glazig zijn
  3. Snij de tomaat in schijfjes en de ijsberg in fijne stukken
  4. Snij de broodjes open en beleg met de hamburger, courgette, tomaat, ui, sla en de ketchup

Sidedish: koolsalade

  1. Rasp de witte kool en wortelen tot julienne reepjes en snij het appeltje in blokjes
  2. Versnipper de ui en meng het geheel in een kom 
  3. Meng nu de yoghurt, azijn en mosterd
  4. Meng de saus, de appelblokjes en de rozijnen door de kom met groenten

SMAKELIJK!

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *