Dinner

Gezonde versie pasta carbonara

Mijn favoriete gerecht bij de Italiaan is pasta carbonara! De klassieke versie met room, spekjes en een kaassausje is natuurlijk niet de gezondste keuze. Daarom maakte ik deze gezondere versie met een knolselder – kaassaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Volkoren spaghetti
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 knolselder
  • 150 g geraspte kaas light
  • 200 g zwarte woud ham (of eventueel bacon)
  • Snufje peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Schil de knolselder en snijd ze in grove stukken
  2. Breng de stukken knolselder in een pan met water aan de kook en kook de knolselder in +/- 15 min gaar
  3. Giet het kookwater af en voeg de melk toe aan de stukjes knolselder. Pureer het geheel met een mixer tot een homogene saus. Is de saus nog niet dun genoeg? Voeg hier dan nog een scheutje melk aan toe. Zet de saus nog even op een laag vuur en voeg de kaas hieraan toe, roer goed door en kruid af met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Snijd de ham in kleine stukjes en plaats deze voor 4 minuten in de microgolfoven totdat ze krokant zijn, indien je bacon hebt kan je hetzelfde doen.
  6. Van zodra de spaghetti gaar is, voeg je hieraan de saus toe samen met de stukjes ham.
  7. Kruid eventueel nog bij naar smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *