Dinner

Gevulde paprika met zoete aardappel en ei

Paprika is voor mij echt één van de meest veelzijdige groenten in de keuken, je kan het gemakkelijk grillen, maar ook vullen! Wist je trouwens dat rode paprika zoeter is dan de groene en orange omdat hij het langste is gerijpt? 🙂

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel kerriepoeder & kurkuma
  • 1 koffielepel olijfolie, peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste deel van de paprika’s en verwijder de zaden.
  2. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
  4. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.
  5. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de gesnipperde ui, zoeteaardappelblokjes, knoflook en voeg het kerriepoeder, de kurkuma en een snuifje zout toe. Bak tot de zoeteaardappelblokjes beetgaar zijn, schep niet te veel om.
  6. Vul de paprika’s voor drie vierde met de zoeteaardappelmengeling, zet ze in een ovenschaal en breek boven elke paprika een eitje.
  7. Kruid met peper en zout en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *