Dinner

Balletjes in tomatensaus in een gezond jasje

Ingrediënten voor 4 personen voor de balletjes:

  • 300 g kippengehakt
  • 150 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie

Ingrediënten voor de saus:

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 bakje (250g) champignons
  • 1 gele & rode puntpaprika
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look
  • 1 brikje tomatenpassata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Peper, zout en Italiaanse kruiden

Je kan dit combineren met naanbrood, volkoren stokbrood of volkoren brood of zilvervliesrijst.

Bereidingswijze voor de balletjes:

  1. Meng het kippengehakt met het paneermeel en het eitje.
  2. Kneed tot ronde balletjes
  3. Kook water in een ruime pan en voeg de balletjes toe tot de balletjes omhoog komen in het water.
  4. Bak vervolgens de balletjes kort aan in 1 el olijfolie.
  5. Bereidingswijze voor de saus:
  6. Snijd alle groenten in stukjes
  7. Verhit in 1 el olijfolie in een pan en voeg de ajuin en look toe. Wanneer deze glazig zijn, voeg je de wortel toe.
  8. Laat eventjes aanstoven en voeg vervolgens de overige groenten toe.
  9. Wanneer de groentjes zijn aangestoofd voeg je de tomatenpassata en de tomatenblokjes toe.
  10. Kruid bij met peper, zout, Italiaanse kruiden.
  11. Als laatste voeg je de gehaktballetjes toe en laat dit nog 1 a 2 minuten sudderen.

Heb je dit recept gemaakt? Vergeet mij dan niet te taggen @healthyhabits.celien of gebruik de hashtag #healthyhabitsmetcelien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *